Herstart wijkplatform Bemmel-West

BEMMEL - Op 12 december zijn elf bewoners uit de wijken Klein Rome, Klaverkamp, Schaapskamp en Ressen bijeengekomen om het wijkplatform Bemmel-West opnieuw leven in te blazen. Er zijn veel voorbeelden waarbij een wijkplatform van nut kan zijn. Samen met de gemeente bespreken buurtbewoners wijkproblemen of nieuwe ideeën voor hun wijk.

Denk daarbij aan het project van de gemeente Nijmegen om op de grens met Bemmel acht wooncontainers te plaatsen voor dak- en thuislozen. Of de gekozen locatie hiervoor geschikt is, is de vraag. Vanuit de omgeving worden daarover zorgen geuit. De ervaring is dat alleen met voldoende begeleiding zo’n project kans van slagen heeft. Andere voorbeelden zijn het doortrekken van de A15, parkeerproblemen, gevaarlijke verkeerssituaties, speelgelegenheden voor de diverse leeftijdsgroepen en voorzieningen voor ouderen.

In Ressen zijn met het samenwerkingsverband Park Lingezegen bijvoorbeeld al vergevorderde plannen ontwikkeld om, daar waar in het verleden ooit een kasteel heeft gestaan, een park aan te leggen. De opzet is om de contouren van het kasteel weer zichtbaar te maken. Dit soort onderwerpen willen wij graag met zo veel mogelijk buurtbewoners en betrokken instanties bespreken. Bewoners van bovengenoemde wijken zijn daarom van harte welkom en kunnen zich aanmelden voor deelname aan het wijkplatform bij Gerrit Kurvers (G.Kurvers@lingewaard.nl).