Zwemmers ZVO. (foto: Brendan McCarthy)
Zwemmers ZVO. (foto: Brendan McCarthy)

ZVO bij Gelderse Kampioenschappen

ELST - In het weekend van 16/17 en 23/24 november waren de Gelderse Kampioenschappen korte baan in Nijmegen en in het weekend van 7/8 december de Gelderse B-Kampioenschappen korte baan in Vaassen.

Voor deze wedstrijd moet je een limiet gezwommen hebben. Tijdens deze wedstrijden zijn er dertien persoonlijke records gezwommen door zes zwemmers van ZwemVereniging Overbetuwe. De grootste verbetering was voor Luc McCarthy op de 50 meter vrije slag.

Odo McCarthy mocht als enige beide kampioenschappen meezwemmen. De andere zwemmers hebben alleen in Vaassen gezwommen tijdens de Gelderse B-Kampioenschappen. In het weekend van 16 november heeft Odo twee persoonlijke records gezwommen, op de 200m en 400m vrije slag en in het weekend van 7 december nog een persoonlijk record op de 50m rugslag. Er waren ook drie persoonlijke records voor Luc McCarthy, op de 50m en 100m vrije slag en de 50m vlinderslag en Gyan Spaan, 50m schoolslag twee keer en de 100m schoolslag. Twee persoonlijke records waren er voor Mats van der Rijst, op de 100m rugslag en de 50m schoolslag. Verder was er nog een persoonlijk record voor Anouk van Beugen op de 100m schoolslag en voor Benjamin McCarthy op de 100m vrije slag. Benjamin was met zijn tijd van 59.85 de eerste zwemmer van ZVO die de 100 meter vrije slag onder de minuut gezwommen heeft. Tijdens deze wedstrijden werden er medailles uitgereikt, er was een zilveren medaille voor Benjamin op de 50m rugslag, Luc op de 50m vrije slag, Mats op de 100m rugslag en Gyan op de 100m schoolslag. Ook is er nog een clubrecord gezwommen door Benjamin op de 100m vrije slag en Mats op de 50m schoolslag.