Kerst in De Vloedschuur

HETEREN - Op dinsdag 24 december om 19.00 uur is er in De Vloedschuur in Heteren een kinderkerstviering vol verhalen, zang, muziek, en warme chocolademelk. Iedereen, kinderen en (groot)ouders, is welkom!

Op dinsdag 24 december is om 22.00 uur de kerstavonddienst waarin Dds. Meijer uit Bennekom voorgaat. Op eerste kerstdag staat de dienst om 10.00 uur ook onder leiding van Dds. Meijer. In beide diensten verzorgt de cantorij de muzikale begeleiding.
Op zondag 29 december om 20.00 uur is er weer een Top2000-dienst. In deze dienst luisteren we naar nummers uit de Top2000: nummers die herinneringen oproepen, die emoties teweeg brengen, liedjes van hoop, troost, liefde en geloof. Er is live muziek van de VloedschuurTop2000-band. Na afloop is er Vloedschuurcafé. De Vloedschuur staat aan Kerklaan 4a in Heteren.

Xanthos Heren3 snakt naar winterstop

ZETTEN - De winterstop komt voor de volleyballers uit Zetten als geroepen, gezien het vertoonde spel in de laatste wedstrijden. Tegen AETOS lukte het Xanthos nog om een slechte wedstrijd om te buigen in winst, maar in de laatste wedstrijd tegen SSS Heren7 lukte dit niet. De ploeg uit Barneveld kwam op 10 december op bezoek in Zetten.

Een opnieuw volgepakte tribune in De Wanmolen zag dat Heren3 geen moment lekker in de wedstrijd zat. Het spel was slordig, aan het net werd nauwelijks gescoord en via de opslag werden veel onnodige fouten gemaakt. De eerste set kostte Xanthos erg veel energie om aan te haken, maar dat mocht niet helaas baten: 25-27.

In de tweede set was het spel van Xanthos nog steeds slordig en tot overmaat van ramp viel spelverdeler Erik den Hartog halverwege de set geblesseerd uit. Het was een wonder dat Xanthos deze set wel binnen haalde: 25-23.

Deze setwinst bleek het enige hoogtepunt van de avond. In de derde en vierde set kwam Xanthos er nauwelijks nog aan te pas. SSS won de sets respectievelijk met 19-25 en 18-25, en ging huiswaarts met een verdiende 1-3 overwinning.

Desalniettemin kan Heren3 terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft in de 2e klasse J, met gemiddeld 3 behaalde punten per wedstrijd en een stevige positie in de top van de poule.