Interieur Vluchtheuvelkerk. (foto: Frits Sipman)
Interieur Vluchtheuvelkerk. (foto: Frits Sipman)

Samen kerstfeest in Zetten

ZETTEN - Er staat iets te gebeuren! Op dinsdagavond 24 december vieren de twee Zettense kerkgemeenten De Rank en De Vluchtheuvel samen het kerstfeest in de Vluchtheuvelkerk.

Elk jaar is in december de geboorte van Jezus weer ‘hot’ news, ondanks dat we het al zolang vieren als hét Kerstfeest. Waar komt dat vandaan dat we er als samenleving toch elk jaar weer naar uitzien? Ja het is het feest van het licht en gezelligheid, van de kerstverlichting binnen en buiten; ja het is het feest van de warmte, het samen zijn en samen eten.

Het is ook het feest van de commercie, we geven elkaar cadeaus en we gaan op vakantie. Maar eerlijk is eerlijk, het is begonnen met de geboorte van Jezus in die kerstnacht, in die stal in Bethlehem. Die geboorte vieren we graag met velen, met iedereen die de weg naar de Vluchtheuvelkerk weet te vinden op 24 december. De ingang is aan de Bakkerstraat tegenover nummer 20.

De Vluchtheuvelcantorij, voor deze gelegenheid aangevuld met zangers van De Rank, ondersteunt de samenzang en zal in de dienst zelf enkele mooie liederen ten gehore brengen. "We beginnen om 21.00 uur, en de kerk is om 20.30 uur al open. Na afloop is er chocolademelk en/of glühwein en een kerstkransje. Er staat iets te gebeuren, dus komt allen", luidt de uitnodiging van het comité Kerst 2019.