Gaai met zijn mooie kleuren.
Gaai met zijn mooie kleuren.

Dierengeluiden

Winter

HETEREN - Ja, Sinterklaas is weer naar het warme Spanje. Soms, als het druilerig en koud is, zou je willen dat hij je inderdaad in de zak mee kon nemen. Maar ja we hebben het te doen met het weer zoals het is en dat is nat en koud.

Nee het vriest nog niet, maar doordat het nat is voelt het altijd veel kouder aan. Als de zon schijnt en het vriest is het veel kouder, maar ook veel aangenamer buiten. Maar ja december is altijd een donkere, en vaak ook trieste, maand. Daarom is het ook zo leuk om het in huis gezellig te maken met een kerstboom, veel groen en kaarsjes. Gezellig met mensen om je heen waar je van houdt. Ja binnen hebben we het gezellig, maar buiten is ook nu een heleboel te zien. Ga een lekkere wandeling maken en kijk dan goed om je heen. Je zult ontdekken dat het water van de rijn en heel andere kleur heeft dan in de zomer. Dat de stuwwal aan de overkant van de rijn ziet er ook heel anders uit ziet dan ’s zomers.

Maar ook bij ons op Landgoed Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat 1 in Heteren zijn zo langzamerhand alle blaadjes van de bomen. Als je naar de kale takken kijkt zie je de knoppen, die volgende zomer bloemen en bladeren worden, al zitten. Bovendien kun je de vogels veel beter zien in de kale struiken en bomen dan als er blad aan zit. Ja het vliegt weer allemaal rond, de buizerds, kool-, pimpel- en staartmeesjes, merels en nu in de winter ook de koperwieken en de kramsvogels. De gaaien en eksters kwetteren ook nu maar raak. En in de grote visvijver zitten allerlei wilde eenden en ganzen. Ja in ook de winter is het mooi buiten.