Xanthos Heren3 kansloos tegen

Toesj Heren3

ZETTEN - De volleybalmannen van Xanthos Heren3 staan weer met beide voeten op de grond. Tegen het derde herenteam van Toesj werd op 26 november op eigen terrein redelijk kansloos verloren met 1-3.

Toesj is een tegenstander die Xanthos over het algemeen niet echt ligt, maar in voorgaande ontmoetingen werd door de heren uit Zetten altijd flink tegenstand geboden. Dit keer lukte dat helaas minder.

Xanthos begon zwak en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Toesj werd nauwelijks onder druk gezet en kreeg alle ruimte om snel uit te lopen naar winst in de eerste set: 14-25.

In de tweede set leek Xanthos aanvankelijk beter uit de startblokken te komen, onder meer door aanvalspunten van Arno Weijs en Peter Evers. Toch gaven de mannen van Xanthos het zelf uit handen door matig verdedigen en weinig servicedruk. Toesj won ook deze set: 18-25.

In de derde set hoopte Xanthos via verse invalskracht Leon van Gorsel het tij te kunnen keren, maar deze set verliep uiteindelijk net zo kansloos als de eerste set: 14-25.

In de vierde set rechtten de mannen van Xanthos dan eindelijk de rug. Aanvallen van Toesj werden beter verdedigd en ook via de service kon de druk worden opgevoerd. Aan het eind kwamen de gasten nog dichtbij, maar met een prachtige aanval rechtdoor langs de lijn haalde Daan Aalberts de vierde set voor Xanthos binnen: 25-23

Ondanks deze teleurstellende wedstrijd blijft de tweede plek op de ranglijst voorlopig toch nog behouden.

Presentatie 'Hoge Venen, wildernis van de lage landen'

HETEREN - Natuurfoto Rivierenland organiseert op dinsdag 10 december de presentatie Hoge Venen, wildernis van de lage landen door natuurfotograaf Michel Lucas.

Michel Lucas is een landschapsfotograaf met een eigen herkenbare stijl. 'Meester van de compositie' wordt hij wel genoemd. Hij won diverse prijzen in fotowedstrijden, schrijft artikelen voor tijdschriften en begeleidt fotoworkshops. Hij wordt vooral geïnspireerd door natuurlijke landschappen. Eén van de meest natuurlijke landschappen van de lage landen vond hij in België: de Hoge Venen. Een uitgestrekt gebied, waar je nog makkelijk kunt verdwalen, met veel reliëf, snelstromende riviertjes en veel mist- en sneeuwdagen.

Een fotogeniek gebied dus, met veel extra's voor de lage landen, en ook nog eens goed bereikbaar. Zodoende kun je er regelmatig terug keren en het beter leren kennen. Dit was dan ook de reden dat Michel besloot hier voor langere tijd zijn fotografische focus te leggen. Na 10 jaar fotografie publiceerde hij zijn boek over dit gebied. Maar hier hield het niet op. Het boek was een goede basis. De voor de hand liggende foto's waren gemaakt, nu was er rust en ruimte voor verdiepende foto's.

We zijn nu drie jaar verder en Michel wil graag laten zien en vertellen hoe zijn 'Hoge Venen fotografie' zich heeft ontwikkeld en wat het hem heeft gebracht. De bijeenkomst is in zalencentrum De Bongerd, Flessenstraat 54 Heteren. Zaal open 19.30 uur; aanvang presentatie 20.00 uur. Entree acht euro (www.michel-lucas.com).