Nieuwbouwproject Op Zuid in Zetten

ZETTEN - Aan de zuidelijke rand van de bebouwde kom van Zetten zal in 2020 de nieuwbouwwijk Op Zuid in Zetten worden gerealiseerd. Er komen 77 nieuwbouwwoningen, met veel variatie in woningtypes en prijsrange.

De plannen voor Op Zuid in Zetten moeten nog in detail worden uitgewerkt, maar al wel zeker is dat het een wijk wordt met veel diversiteit. Zo komen er hoek- en tussenwoningen (koop en huur), levensloopbestendige woningen (huur) en twee-onder-een-kapwoningen en vrije kavels (koop). De nieuwe wijk biedt hierdoor ruimte aan starters, gezinnen en senioren. Qua architectuur zullen de woningen aansluiten op de bestaande omliggende bebouwing.

De planning

Naar verwachting start de bouw halverwege 2020, zodat in de tweede helft van 2020 de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst kunnen nemen. De huurwoningen worden in korte tijd gebouwd door middel van de bouwstandaard MorgenWonen. Dit betekent dat alle bouwdelen 'plug & play' worden samengesteld met slimme constructies. De koopwoningen worden op traditionele wijze gebouwd. De vrije kavels bieden de mogelijkheid om zelf een vrijstaande woning te bouwen.

Op Zuid in Zetten wordt gerealiseerd door KondorWessels Projecten en KlokGroep. FIT Vastgoedbeheer zal de verhuur van de huurwoningen verzorgen. Op de website (opzuidinzetten.nl) en Facebook-pagina van Op Zuid in Zetten worden updates geplaatst over de planning en de woningen. Geïnteresseerden kunnen zich via de website ook abonneren op de nieuwsbrief, zodat updates per e-mail worden ontvangen. (https//www.opzuidinzetten.nl)