Kip met kuikens onder de lamp.
Kip met kuikens onder de lamp.

Dierengeluiden

Eigenwijze kip

HETEREN - In de herfst en winter is het niet zo’n goede tijd om kuikens groot te brengen. De kleine beestjes kunnen zichzelf niet warm genoeg houden en sterven dus vaak van de kou. Dat is de reden dat wij de eieren van de broedse serama-kip telkens weghaalden.

Maar de kip was eigenwijs en wilde zo wie zo broeden, dus vond ze een plekje in de schuur waar ze zich kon verstoppen en ineens liepen daar vier kleine kuikentjes in de stal bij de serama-kippen. Ja wat nu. Nu dan maar een hoekje gemaakt met een warme lamp waar moeder kip met haar kuikens het lekker warm kunnen hebben. We zullen ons best doen om de kuikentjes in leven te houden en ze te laten opgroeien tot volwassen serama-kippen.

Wij hadden al een tiental serama-kuikens gekocht van ongeveer drie maanden die groot genoeg zijn om zich in de stal zelf warm te houden. Maar nu hebben we er dus vier kleintjes bij, die echt extra aandacht nodig hebben.

Vind je het leuk om die kleine beestjes te zien, kom dan naar onze kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat b1 in Heteren. En als je er dan toch bent kom dan even naar de achterkant van de schuur en om kijken waar de vlindertuin komt. Zaterdag hebben we de eerste werkzaamheden aan de tuin uitgevoerd in samenwerking met hovenier de Ruijter uit Oosterhout. Dat is de eerste ondernemer die we moeten bedanken voor de medewerking. We hopen dat er nog veel bij komen.