Afbeelding
Foto:

Team Sam liep Zevenheuvelennacht

om geld op te halen voor onderzoek naar oogkanker

ELST - Zaterdagavond 16 november liep een groep van 17 man-vrouw-kind sterk (TeamSam) de Zevenheuvelennacht (7 km) om geld in te zamelen voor onderzoek naar oogkanker. Het was een fantastische avond waar drie generaties, in leeftijd variërend van 9 tot 64 jaar, zich hadden aangesloten bij Team Sam.

Nog geen maand geleden ontstond dit idee bij Sam Peters (41) en zijn gezin uit Elst vanwege een zeer persoonlijke reden: deze zomer werd bij Sam een kwaadaardige tumor in zijn rechteroog gevonden: oogkanker. Half augustus is zijn oog en daarmee de tumor verwijderd. (Lees het verhaal van Sam op de site acties.steunleiden.nl – team Sam). Inmiddels is er, met behulp van 280 donateurs al 10.645 euro opgehaald, maar de actie is daarmee nog niet ten einde. Er is in totaal 30.000 euro nodig om een veelbelovende gecombineerde immunotherapie in het laboratorium van LUMC (Leiden), onder leiding van professor en hoogleraar Martine Jager te onderzoeken... en dat dit onderzoek moet starten is evident! Jaarlijks zijn er in Nederland 150 nieuwe gevallen van oogmelanoom. De kans op uitzaaiingen is bij deze vorm van kanker erg groot en wanneer er eenmaal uitzaaiingen zijn, is het ook bijna altijd dodelijk. Landelijk sterven er jaarlijks ongeveer 45 mensen aan uitgezaaid oogmelanoom.

Sam is heel dankbaar dat er al zoveel geld is opgehaald en ook dat het Oogfonds via een aanvullende crowdfunding de actie gaat voortzetten! "Wil je team Sam en daarmee dit wetenschappelijke oogonderzoek steunen? Doneer dan via de actiepagina www.acties.steunleiden.nl – team Sam of via www.oogfonds.nl."