Frits Hoogveld krijgt het eerste exemplaar uit handen van Emile Smit, voorzitter van Tabula Batavorum. (foto: Herman Schimmel)
Frits Hoogveld krijgt het eerste exemplaar uit handen van Emile Smit, voorzitter van Tabula Batavorum. (foto: Herman Schimmel)

Frits Hoogveld ontvangt

eerste exemplaar van de 20e Terugblik

OPHEUSDEN/VALBURG - Op vrijdag 8 november is in Opheusden het eerste exemplaar van de 20e Terugblik uitgereikt aan de heer Frits Hoogveld uit Valburg en lid van de historische vereniging Marithaime, Elst/Lent.

De heer Hoogveld heeft veel geschreven, met name over paarden ook voor de stichting Tabula Batavorum, een overkoepelende organisatie van historische kringen in de hele Betuwe, die eenmaal per jaar het boek Terugblik uitgeeft. Het thema was dit jaar Verkeer en vervoer in de Betuwe door de eeuwen heen en het boek kreeg als titel mee: ‘Heen en weer’.

Hoofdstuk 7 van deze Terugblik heeft Frits Hoogveld geschreven en gaf de titel Paardenkracht mee. Een prachtig verhaal over rijtuigen, (post)koetsen, diligences, trekschuiten, etc. De 20e Terugblik is te koop voor 19 euro in de boekwinkel; voor leden van Marithaime is het boek gratis.

Het thema voor Terugblik 2020 is Oorlogsverhalen van burgers, dus niet van militaire activiteiten, uit de hele periode van WOII en eventueel daarna. De verhalen mogen niet eerder gepubliceerd zijn. Een ieder die zich geroepen voelt om een hoofdstuk te schrijven (hulp kan geboden worden) over dit thema of mensen kennen die een bijzonder oorlogsverhaal hebben, kan zich aanmelden bij: info@marithaime.nl, t.a.v. Sipkje Schimmel, vertegenwoordigster namens Marithaime in de Stichting Tabula Batavorum.