Afbeelding
Foto:

Samen grote inzamelingsactie

voor de voedselbank Elst

ELST - Na het enorme succes van vorig jaar (140 bananendozen vol met boodschappen en vele warme en enthousiaste reacties van gemeenteleden) vindt ook dit jaar een grote inzamelingsactie voor de voedselbank in Elst plaats en wel bij alle supermarkten in Elst en Oosterhout op zaterdag 14 december.

Vorig jaar werd de inzamelingsactie gehouden bij twee supermarkten in Elst (Jumbo en Albert Heijn). Deze actie werd toen georganiseerd door de protestantse kerk samen met de Interact (de jongerentak van de Rotary Elst Over Betuwe). Dit jaar is de inzamelingsactie sterk uitgebreid.

De inzamelingsactie wordt nu gehouden bij alle vijf supermarkten (beide Jumbo's, Albert Heijn, Aldi alle in Elst en de Lidl in Oosterhout) en wordt georganiseerd door alle Elster geloofsgemeenschappen (Molukse Evangelische, katholieke en protestantse kerk), de Interact en mogelijk met u als vrijwilliger.

Uw bijdrage voor de voedselbank Elst op 14 december. Op zaterdag 14 december kunt u naast uw eigen boodschappen bij uw supermarkt ook iets kopen voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank in Elst. Dit mag van alles zijn en iets dat past bij uw portemonnee. Uw bijdrage is welkom. De gezamenlijke kerken zorgen ervoor dat de artikelen die u koopt bij de voedselbank worden afgeleverd.

Meedoen als vrijwilliger? Dat kan ook. Graag zelfs. Wilt u naast het geven van enkele artikelen als vrijwilliger meedoen aan deze actie dan juichen de organisatoren dat van harte toe. Zaterdag 14 december wordt er gewerkt in twee shiften van vier uur (9.00-13.00 uur en 13.00-17.00 uur) in alle vijf supermarkten in Elst/Oosterhout. Per shift zijn er zes mensen aanwezig (twee om klanten te informeren bij binnenkomst, twee bij de kraam in de winkel met voedselbankartikelen en twee mensen voor de inname van de artikelen). Totaal zijn er dus zestig mensen (jong en oud) nodig. Uw/jouw hulp (voor een shift van vier uur) is welkom. Als u het leuk vindt om te helpen kunt u zich tot 30 november opgeven bij Wichert van Olst (e-mail: wichert.van.olst@nl.ey.com of telefoon 06 21251690) met vermelding van uw naam en eventuele voorkeur van tijd en supermarkt.

Met deze actie maken de kerken gezamenlijk met de inwoners van Elst, gelovig of niet, zich hard voor de mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank Elst. Een mooi voorbeeld 'van kerk naar buiten', samenwerking en verbroedering voor en door mensen.