Maak kennis met een robot in de bieb. (foto: Marcel Krijgsman)
Maak kennis met een robot in de bieb. (foto: Marcel Krijgsman)

Maak kennis met een robot

in Bibliotheek Elst

ELST - De Bibliotheek Gelderland Zuid wil 50-plussers kennis laten maken met nieuwe digitale technieken. Op donderdag 7 november om 10.30 uur vindt in Bibliotheek Elst een gratis ‘DigiDemo 50+’ met een robot plaats. Tijdens deze demonstratie kun je ontdekken wat een robot allemaal kan en begrijpt.

Tot en met het voorjaar van 2020 vinden in verschillende bibliotheken ‘DigiDemo50+’-demonstraties plaats van Virtual Reality, een greenscreen en een robot. Op donderdag 7 november van 10.30 tot 11.30 uur komt biebrobot Robin langs in Bibliotheek Elst. Naast de demonstratie van de robot ga je met elkaar in gesprek over de mogelijkheden en toekomst van robots. Gaan sociale robots ten koste van menselijk contact? Nemen robots onze banen over? Interessante vragen om over van gedachten te wisselen. Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar elst@obgz.nl of geef je op in de bibliotheek.

Wil je ook eens kennismaken met een greenscreen of Virtual Reality? Voor een greenscreen kun je bijzondere foto’s maken, bijvoorbeeld van jezelf op een tropisch strand. Of zet eens een VR-bril op en maak een ritje in een achtbaan. Op www.obgz.nl/digidemo vind je een overzicht van alle DigiDemo 50+ bijeenkomsten.