Afbeelding
Foto:

Huiskamer van Heteren: bieb en stichting werken samen

HETEREN - Inwoners van Heteren en omstreken samenbrengen, zinvol en gezellig met elkaar bezig zijn in Heteren: dat is het doel van de Huiskamer van Heteren.

Midden in het dorp Heteren verrijst de komende twee jaar het ‘Hart van Heteren’. Op deze locatie wordt 325 m2 gereserveerd voor de Huiskamer van Heteren, een ruimte waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. De stichting Open Voor Jou is in september door inwoners van Heteren opgericht om invulling te geven aan dit idee. De opdracht? Een openbare ruimte creëren waar alle inwoners van Heteren en omstreken zich thuis voelen, toegang hebben tot een schat aan informatie en waar ruimte is voor ontmoeting, gezelligheid en kennisuitwisseling. De Bibliotheek Gelderland Zuid herkent zich in dit streven en werkt intensief samen met de stichting.

Wat is de Huiskamer van Heteren? De Huiskamer van Heteren zal voelen als een gezellige, inspirerende en uitnodigende ontmoetingsplek met een koffiehoek, comfortabel meubilair en lees- en informatiemateriaal van de bieb en andere. Mensen met een afstand tot de maatschappij zullen er een rol krijgen, samen met vrijwilligers en professionals. De stichting gaat behalve met de bieb samenwerken met lokale ondernemers, welzijnsorganisaties en de gemeente Overbetuwe.

Iedereen doet mee

Momenteel vinden gesprekken plaats met diverse organisaties. Daaruit blijkt dat het vertrouwen en enthousiasme wordt gedeeld. De bibliotheek, stichting, gemeente en betrokken organisaties werken het komende jaar het huiskamerconcept verder uit. De stichting wil graag de belangen en behoeftes van de inwoners meenemen in het plan.