De Over Grenzen Week

ELST - In de week van 4 - 10 november verzorgt de protestantse gemeente Elst de Over Grenzen Week. Doel hiervan is het verlagen van drempels om contacten te zoeken en onderhouden met vluchtelingen en ontheemden binnen de kerkelijke gemeente en de lokale gemeenschap. Het motto van de week is Wie is gevlucht heeft een naam en een gezicht.

Vanuit protestantse gemeente Elst wordt een zestal bijeenkomsten met een verschillend karakter georganiseerd. Deze zijn te verdelen in drieën: twee bijeenkomsten op uitnodiging, twee om informatie te geven en uit te wisselen en twee bijeenkomsten: een gezellige avond en de kerkdienst op zondag 10 november de afsluiting.

Speciale aandacht voor de Winteravondgast van woensdag 6 november: Dieuwerke Luiten. Om 20.00 uur is ze onze wintergast in de Grote Kerk in Elst. Vanuit haar werk bij stichting Vluchteling neemt ze de toehoorder mee naar de harde realiteit van ontheemden en mensen op de vlucht. Half oktober was ze nog veldbezoek in Iraks Koerdistan. Hoe actueel kan een onderwerp zijn, getuige de recente ontwikkelingen in deze regio. Dieuwerke Luiten vertelt over haar motivatie om dit te te doen en benoemt ook helder de dilemma's die ze regelmatig ontmoet bij haar werk. Er is deze avond volop gelegenheid tot het stellen van vragen en de uitwisseling van ideeën. Dit is van groot belang bij een onderwerp dat zo 'schuurt'.

Informatie over deze avond of het totale programma van de Over Grenzen Week: ds. Jeroen Jeroense (06 50237946) of Jan Luiten (06 37143562).