exuberante 2 (foto: Francien de Jonge)
exuberante 2 (foto: Francien de Jonge)

bijzondere november expositie in Galerie De Sleedoorn

ZETTEN - Van 1 tot en met 24 november loopt in Galerie De Sleedoorn een mooie expositie van Yvonne van de Weijer en Francien de Jonge. Yvonne van de Weijer maakt kleurrijke schilderijen in een voor haar kenmerkende stijl en kleurgebruik.

De beelden van Francien de Jonge die in deze expositie zijn te zien hebben een bijzondere en sterke uitstraling. Op zondagmiddag 3 november a.s. wordt de expositie feestelijk geopend waarbij beide kunstenaars aanwezig zullen zijn en waar beiden een korte toelichting over hun werk zullen geven. Galerie de Sleedoorn is open op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Francien de Jonge maakt beelden van klei, was en brons. Ze maakt beelden waarbij de uitstraling belangrijker is dan het detail. Eén van haar beelden was genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs, een ander beeld werd geselecteerd voor de zomerexpo 2019 .De Jonge ziet deze expositie als een goede gelegenheid om van de beschouwer reacties te horen en daardoor inspiratie op te doen. Deze kennismaking met haar beschouwer ziet zij als de ultieme gelegenheid om haar zoektocht voort te zetten.

In haar lange loopbaan als schilder en docent heeft Yvonne vooral de menselijke figuur geschilderd als portret en in verhalen. Daarbij gaat zij de fantasiewereld binnen en komt zij in een half abstracte stijl terecht. Op bijvoorbeeld het thema communicatie kan ze eindeloos voortborduren. De laatste tijd verkeert zij in een wat rustiger vaarwater en verbeeldt ze meer natuur, water en het varen. Associatief schilderen heeft haar voorkeur en haar kleurgebruik blijft kenmerkend.

Basiscursus christelijk geloof

REGIO - Vanaf de derde week van oktober wordt er een basiscursus christelijk geloof gegeven. Deze cursus is speciaal voor mensen die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met de Bijbel en het christelijk geloof.

"We beginnen de eerste keer met een maaltijd om 18.30 uur om elkaar te ontmoeten. Dat zal op 17 oktober zijn. De volgende keren, ongeveer 8-10 lessen zijn van 19.30 tot 21.30 uur. Daarna sluiten we de reeks af met opnieuw een maaltijd. Tijdens de lessen volgen we de belangrijkste kernbegrippen uit de Bijbel en bespreken we wat dit voor ons betekent in deze tijd. Daarbij is er ruimte voor ieders vragen en inbreng.

Als je wilt weten of dit iets voor je is, kom dan een keer langs of neem contact op met één van de contactpersonen: Geurette Nijland: 06 15388307 geurette@gmail.com; Jan Sterk: 06 26212821 jsterk@buntgroep.nl; Adri Visser: 06 24537698 adri1@gmail.com."