Xanthos H2 - Heyendaal H3. (foto: Melissa Burgers)

Xanthos H2 pakt voor eerst de volle buit

ZETTEN - Heren 2 beleeft tot nu toe een wisselvallig seizoen met 2 overwinningen en 1 verliespartij. Dinsdag 8 oktober mogen ze aan de bak, want het sterke Heijendaal 3 kwam op bezoek.

Set 1 kwam Xanthos goed uit de startblokken, en zette meteen flink druk tegen de studenten uit Nijmegen. Waar het achterin tot nu toe wel eens moeizaam verliep, kwamen dit keer de passes perfect bij spelverdeler Sander Leenders. Hierdoor kon de belangrijke variatie in aanval toegepast worden, waar Heijendaal geen antwoord op had. Tel daarbij op een flinke servicedruk, en het stond in een mum van tijd 14-5. Xanthos ging geconcentreerd verder en kon met 25-15 vol vertrouwen naar set 2.

De tweede set kon Heijendaal iets beter tegenstand bieden, maar keek o.a. door middenaanvallen van Imco Boomsma en Ruben Verwoert opnieuw snel tegen een achterstand aan. Een service-serie van Arno Hassink leidde de winst van tweede set in; 25-18.

Set 3 was veruit de spannendste, wat voornamelijk kwam door gemakzucht bij de Zettenaren. Heijendaal kwam beter in het spel, en kreeg zelfs als eerste een setpunt bij 24-23. Dit werd door een belangrijk blok van Pieter Koldenhof weggewerkt, waarna Xanthos de set alsnog binnen haalde; 26-24.

In de vierde set voerde coach Edo van Leersum diverse wijzigingen door, wat prima uitpakte. Leo Smid schoof door richting spelverdeling, en Dirk de Greef maakte na lange afwezigheid zijn eerste minuten deze competitie. Nieuweling Luuk de Weijert scoorde er lustig op los op diagonaal, waarna met 25-15 de eerste 4-0 overwinning dit seizoen een feit was. Heren 2 doet hiermee goede zaken en bevindt zich in de subtop van de eerste klasse.