De nieuwe zichtslocatie voor de WO II slachtoffers. (foto: Martien van Hemmen)
De nieuwe zichtslocatie voor de WO II slachtoffers. (foto: Martien van Hemmen)

Paneel WO II slachtoffers een publiekstrekker

HUISSEN - Het op 18 september in de Langestraat in Huissen geplaatste paneel WO II trekt veel aandacht. Daarop staan de 184 Huissense slachtoffers van de periode 1940-1945 genoemd en als het kan ook afgebeeld.

Eerder lieten wij weten, dat het van groot belang is, dat het complete en zo correct mogelijke overzicht wordt gepresenteerd. Inmiddels denken veel mensen mee en gaan alsnog op zoektocht naar foto's van destijds overleden burgers. Met een gemiddelde van liefst één per dag krijgt een naam van slachtoffer een gezicht! Dat houdt in, dat we veertien foto's hebben gekregen die inmiddels verwerkt zijn op het verplaatste paneel.

Het grote paneel is namelijk vanaf de dag van de 2 oktoberherdenking te bekijken aan de voet van de Stadskerk in de Langekerkstraat. Dankzij Bordbusters en Maters transport kon deze (vervoer)operatie vakkundig worden uitgevoerd. Het Comité Herdenking 2 oktober is zeer verheugd met de positieve reacties vanuit de gemeenschap. Hiermee wordt Rivierengebied Herdenkt iets van en voor de gemeenschap.

Voorlopig blijft het paneel zichtbaar in Huissen Centrum. Aanvullingen zijn welkom bij: Historische Kring Huessen, Stichting Gedenkpark Huissen stad en het Exoduscomité. Elders in deze uitgave staat het verslag van de 2 oktoberherdenking.

Geweldige opbrengst bij Golfen voor 12q!

ELST - Op 4 oktober heeft op Golfbaan Landgoed Welderen het evenement Golfen voor 12q plaatsgevonden. Het evenement wordt georganiseerd door vrienden van Stichting 12q. Stichting 12q zet zich in om onderzoek voor kinderen met een zeldzame chromosoom afwijking te laten uitvoeren.

Over deze afwijking is bij betrokkenen zoals ouders, maar ook bij de medici nog maar minimale kennis aanwezig over zowel de afwijking als het perspectief van het kind.

Tijdens dit evenement, dat door golfers en nog niet ervaren golfers, is bezocht, is maar liefst een bedrag van 32.500 euro opgehaald. Veel sponsoren, maar ook particuliere deelnemers hebben zich ingezet om dit evenement een succes te laten zijn. Ondanks de regen, maar dankzij de loyaliteit van de bezoekers is dit fantastische resultaat behaald. De organisatie bedankte alle betrokkenen voor hun inzet. Meer informatie over de golfdag staat op www.golfenvoor12q.nl.