Boerenlunch op Hoog-Broek

LIENDEN - "Heeft u zin om eens gezellig met anderen te eten op een bijzondere locatie met mooi uitzicht? Op donderdag 3 oktober kunt u op ons dakterras aanschuiven voor een boerenlunch, samengesteld en geserveerd door medewerkers en gasten van Hoog-Broek."

"U bent van harte welkom vanaf 12.30 uur. Wij serveren dan een uitgebreide lunch met diverse belegde broodjes, soep en andere lekkernijen. Uiteraard kunt u na de maaltijd gezellig natafelen onder het genot van een kopje koffie of thee. Bent u vegetariër of heeft u een dieet, laat het ons weten dan houden wij er rekening mee. Graag aanmelden, dit kan tot de maandag voorafgaand aan de boerenlunch. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

De prijs bedraagt 7,50 euro per persoon (exclusief drankjes). En mocht u geen vervoer hebben, wij kunnen u ophalen en weer thuisbrengen. Binnen de kernen Kesteren, Lienden en Ommeren zijn hieraan geen kosten verbonden. Ons adres is: Zorgboerderij Hoog-Broek, Burg. Houtkoperweg 6 in Lienden; 0488 483208; info@hoogbroek.nl."

Open middag bij Tuinderij De Stroom in Hemmen

HEMMEN - Nieuwsgierig naar het verhaal achter Tuinderij De Stroom? Wil je wel eens een kijkje nemen waar al die groente vandaan komt? Hoe groeit een bloemkool eigenlijk?

Nu krijg je de kans! Op zaterdag 28 september van 13.00 tot 16.00 uur houden wij een open middag op ons groenteland. Maak kennis met de tuinsters en vrijwilligers en hoor alles over het reilen en zeilen van de tuinderij. Ontdek de yaconplant, de pastinaak en het verhaal van de facelia. Oogst zelf je maaltje voor het avondeten.

Er zijn rondleidingen, kraampjes, kinderactiviteiten, muziek en lekkere hapjes en drankjes. De hoogstamboomgaarden zijn vlakbij. Ontdek dat er vlakbij kaas wordt gemaakt, honing wordt geslingerd, cider wordt gemaakt en brood wordt gebakken met graan van het Hemmense land.

Groenteabonnee, klant bij de Groentestek, of gewoon geïnteresseerd? Iedereen is welkom. Bij goed weer op ons land, ingang aan de Gesperdensestraat 20, Dodewaard (vlakbij Hemmen). Bij slecht weer in de schuur, Hemmensestraat 17, Randwijk (dit is slechts 200 meter verderop).