Aandacht voor elkaar. (foto: Ellie Buizer)
Aandacht voor elkaar. (foto: Ellie Buizer)

Vrouwen ontmoeten vrouwen in De Voorhof in Kesteren

KESTEREN - Op zaterdag 28 september wordt er tussen 15.00 en 17.00 uur in De Voorhof, Nedereindsestraat 30c in Kesteren weer een leuke vrouwen-ontmoetingsmiddag georganiseerd voor vrouwen van dichtbij en veraf.

Er is koffie/thee, lekkers, gezelligheid en er ontstaan vaak hele goede gesprekken tijdens deze middagen die op de laatste zaterdag van de maand worden georganiseerd door de diaconie.

Iedereen is welkom en een buurvrouw, een familielid of vriendin meenemen, mag!

Toen Ochten verdween...

OCHTEN - Op 27 september start Ochten het herdenkingsjaar 75 jaar bevrijding. Het 4&5 mei comité Ochten-Eldik organiseert een avond met het verhaal over het verdwijnen van het oude Ochten.

Roel van den Hatert vertelt zijn ervaringen als kind toen hij met alle inwoners van het dorp op 29 september 1944 moest evacueren. Bij terugkomst was het oude Ochten verdwenen. Slechts enkele huizen stonden nog overeind.

Een indrukwekkend verhaal met beelden en verhalen van het oude Ochten voor jong en oud én de onthulling van een levensechte maquette van de vooroorlogse Nederlands Hervormde kerk gemaakt door Cees Verhaaf. De avond start om 19.30 uur in het Dorpshuis in Ochten. De toegang is gratis.