(foto: Hedy Vermeer)
(foto: Hedy Vermeer)

50 jaar openbaar onderwijs

in Opheusden

OPHEUSDEN - Op 18 oktober 1969 startte Joop Annevelink met de openbare Jan Ligthartschool in Opheusden. De school groeide gestaag en fuseerde in 1997 met een basisschool uit Kesteren. Vanaf dat moment is de naam gewijzigd naar Het Palet.

Ter gelegenheid van dit 50-jarige jubileum organiseert de school een reünie. Alle oud-leerlingen, oud-leerkrachten en andere nauw betrokkenen worden van harte uitgenodigd! Meer informatie (onder andere over aanmelding) over deze reünie staat op de website van Het Palet in Opheusden: www.paletopheusden.nl en/of te verkrijgen door een mail te sturen naar reunie.janligthart.palet@gmail.com.

Beter Bewegen in Kesteren

KESTEREN - In deze groepslessen wordt actief gewerkt aan het verbeteren van de houding en beweging. Veel aandacht wordt geschonken aan het versterken van de spieren (in het bijzonder de rug en buikspieren), het soepel houden van gewrichten en het verbeteren van de algehele lichamelijke conditie.

Men kan trainen op eigen niveau met goede persoonlijke begeleiding. De cursus bestaat uit tien lessen van een uur per week en staat open voor zowel dames als heren. De leiding is in handen van oefentherapeute Cesar Marjon Jansen uit Ochten. De lessen worden gegeven in het Kruiscentrum, Torenstraat 3 in Kesteren op dinsdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur en donderdagavond van 19.15 tot 20.15 en van 20.15 tot 21.15 uur.

De groepsgrootte is maximaal 12 personen. De cursus start in september. Meenemen: grote handdoek en een kussentje. Aantrekken: makkelijk zittende kleding. Inlichtingen en opgave bij: Marjon Jansen, info@cesarochten of 0344 646190.