Afvalbrigade Opheusden-Zuid

OPHEUSDEN - In Opheusden-Zuid het rondje vanaf overweg Hamsestraat, Parallelweg, Marktstraat, Varakker is van de zomer langs de bermen afval opgehaald door twee vrijwilligers. Het resultaat: zeven zakken met afval.

Het viel op dat er veel plastic lag en veel blikjes en papier. Ook stukken hout en (kapot) glas van flessen. Dit hoeft natuurlijk niet te gebeuren op deze manier. Een blikje en een zakje plastic van snoep kun je ook in je zak of tas doen en thuis in de vuilnisemmer doen. Of in de rode afvaltonnen die langs de weg staan. Deze zijn natuurlijk niet bedoeld voor zakken huisvuil wat er ook wordt ingegooid. Deze zijn dan wel erg snel vol en kunnen er geen blikjes meer bij. Gevolg dat het afval toch in de berm wordt gegooid.

We moeten er met zijn allen voor zorgen dat we gaan leven in een schonere wereld. Het is niet de bedoeling dat je het afval in de berm of in de sloot gooit natuurlijk. Laten we allemaal onze best doen om afval niet meer in de berm of sloot te gooien. De afvalbrigade is u dankbaar.