Kim Kaatje en Katootje.
Kim Kaatje en Katootje.

Dierengeluiden

'We hebben er een geitje bij'

HETEREN - Eerst hadden we twee boerengeiten. Die kregen regelmatig jongen en toch hielden we steeds twee geiten over want meer ruimte hebben we niet. Maar boerengeiten zijn niet altijd even lief en dat is wel nodig op een kinderboerderij, dus verkochten we een geit en kochten er een Nubische geit voor terug.

Ja dat is echt een lieverdje. Janneke onze laatste boerengeit werd steeds jaloerser op Kim onze Nubische geit. Als ze in de wei stond bokte ze erg tegen Kim. Dan dus ook maar Janneke verkopen, maar dan is Kim wel heel alleen. Nu hebben we twee kleine Nubische geitjes erbij gekocht en staat onze K3, Kim, Kaatje en Katootje gezellig samen in de wei of in de stal. Als je ze komt bekijken op de Kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren zul je ze niet horen zingen, maar mekkeren kunnen ze als de beste.

Naast de drie geiten hebben we ook nieuwe kippen, Brahma’s. Ja inderdaad we hadden al Brahma’s. maar dat waren krieltjes. Nu hebben we er een groter soort bij. Het is erg leuk om de kriel Brahma’s en de grote Brahma’s samen in een stal te zien scharrelen. Je kunt duidelijk zien dat het hetzelfde ras is, ze zijn beiden heel statig en hebben prachtige voetbevedering, maar de kleintjes kunnen bijna onder de grote doorlopen. De boerderij is elke dag tussen tien uur en vier uur open. Je kunt dan alle dieren komen bekijken en kinderen kunnen uit de broodtrommel een kleurplaat halen en kleuren. Ze kunnen ook de zoektocht naar dieren die op onze boerderij leven doen.