Afbeelding
Foto:

Beweeg jij energiebewust, energiezuinig?

ELST - Energie. Hét onderwerp van de dag. Fossiele bronnen. Uitstoot. Klimaat. Alternatieven. Maar jijzelf…? Beweeg jij energiebewust, energiezuinig? Met het beoefenen van tai chi chuan zet je in op het slim gebruiken van jóuw energie en leg je al doende een medicijn-vrije basis zonder bijwerkingen onder je fysieke- en mentale gezondheid.

Tai chi chuan daagt je op verrassend veel fronten uit. De onderliggende mechanismen van yin en yang harmoniseren waar standpunten verharden en scheppen eenheid in diversiteit. Nieuwsgierig naar deze ontspannen inspanning? Je kunt kennismaken met tai chi chuan in de balletstudio van Theater De KiK in Elst.

Meld je aan voor één van de gratis proeflessen op donderdagochtend 12, 19 of 26 september van 09:30 tot 10:45 uur. Docent is Jan Willem Bot. Zijn school is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association. Voor informatie en aanmelden zie https://www.itcca.nl/nijmegen. Direct contact? Bel 'm (06 55684774) of mail (janwillem.bot@gmail.com).

Beter leren slapen?

NEDER-BETUWE - Dit najaar organiseert Welzijn Rivierstroom in samenwerking met Indigo een cursus voor mensen met slaapproblemen uit gemeente Buren en Neder-Betuwe, die beter willen leren slapen.

Een enkele keer slecht slapen is niet erg. Maar wie een aantal weken regelmatig 's nachts slecht slaapt, wordt overdag oververmoeid, krijgt concentratieproblemen en wordt prikkelbaar. Slaapproblemen kunnen het gevolg zijn van spanningen en problemen. Soms echter blijft het slaapprobleem bestaan nadat de spanningen zijn verdwenen.

In deze cursus krijgen de deelnemers meer zicht op hun slaapprobleem en handreikingen voor een betere nachtrust. De cursus start op donderdag 7 november van 14.00-16.00 uur in Ochten en bestaat in totaal uit zes bijeenkomsten van twee uur. Kosten voor deelname bedragen dertig euro(voor het cursusboek).

Graag van te voren aanmelden bij Welzijn Rivierstroom, Esther Seijkens, 0344 602337 of info@welzijnrivierstroom.nl.