Samen... (foto: pixabay.com)
Samen... (foto: pixabay.com) pixabay.com

Samen bewegen

in het Alzheimer Café

ELST – Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, een themadag ter bevordering van de wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie.

Landelijk is dit jaar gekozen voor het thema ‘samen bewegen’ en ook het Alzheimer Café Overbetuwe heeft dit thema centraal staan tijdens de eerste bijeenkomst na de zomerstop.

Woensdag 18 september verwelkomen ze Marianne de Pagter, artistiek en algemeen leidster van MGDance in Wageningen. Als bevoegd dansdocente geeft zij al meer dan 30 jaar les aan verschillende doelgroepen. Bij mensen met dementie heeft ze inmiddels ruime ervaring in de vorm van ‘grenzeloos bewegen’. Marianne vertelt hierover en laat ons ervaren wat ‘grenzeloos bewegen’ kan betekenen.

Bewegen is belangrijk voor de kwaliteit van leven van mensen met dementie. Het is goed voor de gezondheid en mensen hebben minder snel hulp nodig bij de dagelijkse activiteiten. Ook geeft bewegen mensen een goed gevoel.

De bijeenkomsten van het Alzheimer Café vinden plaats in zalencentrum Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34 in Elst. Deze avond duurt van 19.00 tot 21.00 uur en de deur is open vanaf 18.30 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Inge van Dijk, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53118823 of i.vandijk@alzheimervrijwilligers.nl.