De ramen van de Vluchtheuvelkerk. (foto: Bart Kruijt)
De ramen van de Vluchtheuvelkerk. (foto: Bart Kruijt) Bart Kruijt

Zondagochtendlezing door dichter Victor Vroomkoning

ZETTEN - Zo’n drie maal per jaar verruilt de Vluchtheuvelkerk in Zetten haar kerkdienst door een lezing omlijst met muziek. Een inspirerende ochtend, waarbij de onderwerpen variëren van literatuur en kunst tot religie, politiek of wetenschap. Op komende zondag 15 september komt de dichter Victor Vroomkoning spreken.

Victor Vroomkoning (1938) is stadsdichter van Nijmegen geweest en heeft zestien dichtbundels gepubliceerd. Hij dicht in ook in opdracht en werkt vaak samen met andere kustenaars, treedt op in jury’s en geeft workshops: een veelzijdig mens!

Het onderwerp van de lezing zal zijn: ‘dichterlijk leven’. Vroomkoning zal vertellen over hoe hij door middel van zijn gedichten zichzelf onderzoekt, om zichzelf beter te leren kennen. Hoe dichten kan helpen om vat te krijgen op het bestaan en om je verleden te begrijpen. Dat is uiteraard erg intiem en persoonlijk, en de verwachting is dat deze spreker in een kerk tot een interessant gesprek kan komen, omdat mensen daar ook wekelijks op erg persoonlijke manier met tekst en verhalen bezig zijn.

De lezing is gratis (men kan een vrijwillige bijdrage in een collectezak achterlaten) en van harte toegankelijk voor iedereen, van alle gezindten en niet-gezindten. Naast de lezing klinkt er muziek en gezang, er is gelegenheid tot vragen stellen en napraten onder het genot van koffie en koekjes. De lezing duurt van 10:00 tot 11:00 uur, en vindt plaats om 15 september in de Vluchtheuvelkerk, ingang tegenover Bakkerstraat 20 in Zetten.