Keurmeester en belangstellende leden. (foto: Cees Prins)
Keurmeester en belangstellende leden. (foto: Cees Prins) cees prins

Jongdierendag van sportfokkersvereniging Dodewero

DODEWAARD - Sportfokkersvereniging Dodewero uit Dodewaard houdt elk jaar haar verenigingstentoonstelling in oktober. Voorafgaande aan deze tentoonstelling is er voor de leden weer de gebruikelijke eendagskeuring van jonge dieren, Jongdierendag genaamd. Jonge dieren zijn dieren die dit jaar geboren zijn.

Voor fokkers is het van belang te weten wat de kwaliteit van hun nieuwe dieren is. De dieren worden gekeurd door officiële erkende bondskeurmeesters. In tegenstelling met de verenigingstentoonstelling mag de fokker nu zelf bij de beoordeling zijn. Keurmeesters, waarvan er zes aanwezig zijn, geven ook tips aan de fokkers en antwoord op eventuele vragen. De fokker weet dan iets meer over zijn nieuwe dieren en ook help het bij de keuze welke hij het beste kan inzenden voor de komende tentoonstelling(en).

De Dodewero Jongdierendag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 september. Er zijn zes erkende keurmeesters die de ruim 257 hoenders, dwerghoenders (kippen in de volksmond), konijnen, duiven, oorspronkelijke duiven en cavia’s zullen keuren.

Iedereen is op 14 september tussen 10.30 en 14.00 uur welkom aan de Welysestraat 35c (Middelkoop boomkwekerijen) in Dodewaard om dit gebeuren eens mee te maken. Meer informatie staat op www.dodewero.nl en facebook: https://www.facebook.com/dodewero.

Duurzaam en sexy met Margot Ribberink

ELST - Weervrouw Margot Ribberink is bezorgd over het klimaat. Hierover komt zij dinsdagavond 17 september vertellen tijdens een avond van Vrouwen met Lef Overbetuwe bij Landerij De Park in Elst. Want duurzaamheid is niet saai maar sexy!

Meer informatie hierover staat op de website: https://vrouwenmetlefbetuwe.nl en aanmelden via info@vrouwenmetlefbetuwe.nl. De avond begint om 20.00 uur en de inloop is vanaf 19.30 uur. Kosten: voor leden gratis, voor niet-leden tien euro. Of word lid!