PCOB Kesteren naar Stadsmuseum Rhenen

KESTEREN - De afdeling Kesteren en Omstreken van de protestants-christelijke ouderenbond (PCOB) gaat op 11 september op bezoek in het Stadmuseum Rhenen.

De leden van de afdeling komen maandelijks bijeen op de tweede woensdag van de maand om behalve gezelligheid ook iets te weten te komen over wat interessant is voor senioren. Medische, historische en juridische thema’s komen daarbij nogal eens aan bod.

"Op 11 september gaan we ons verdiepen in de historie van Rhenen. Rhenen heeft Het Stadsmuseum Rhenen. In onze mei-bijeenkomst mw. Hennie Boor ons het een en ander vertellen het museum en dat krijgt dan zijn vervolg. Wat weten Betuwenaren van Rhenen? Ze weten dat daar nu zijn: de Cunera-kerk met de gelijknamige toren, de Grebbeberg met zijn oorlogsgraven, maar over de historie van Rhenen weten ze weinig. Op 11 september verzamelen om 14:30 uur – en dus niet om 15:30 uur zoals abusievelijk in de nieuwsbrief aan de leden is vermeld – bij de ingang van het museum in het oude stadhuis. Het adres is Markt 20 in Rhenen.

We worden ontvangen met koffie of thee en met gebak. Er zal het een en ander verteld worden over wat er te zien is in het museum. Vooraf opgeven is nodig om te zorgen dat er voldoende gebakjes zijn. Opgeven kan bij Gerrit Tigelaar (0488 483500) of bij Wim Jongenotter (06 50642069). Niet-leden die eens willen kennismaken met de PCOB zijn welkom. Voor leden en gasten zijn er geen kosten aan dit museumbezoek verbonden. Hebt u een museum jaarkaart, breng die mee!"