Wereldkeuken Poolse avond. (foto: Welzijn Rivierstroom)
Wereldkeuken Poolse avond. (foto: Welzijn Rivierstroom)

Mudar-dara, baba ga-noush en fattoush proeven bij de Wereldkeuken

OCHTEN - Kent u het? Mudar-dara (rijst met linzen), baba ga-noush (puree van aubergines), fattoush (salade van tomaten, komkommer en gescheurd pitabrood). Deze, en meer Syrische gerechten komen op tafel bij de Wereldkeuken op 18 september.


De wereldkeuken is een nieuw initiatief van vrijwilligers uit Polen, Syrie, Tadzjikistan, Eritrea en Ochten. Afwisselend koken zij een gerecht uit een ander land. Ook vertellen zij iets over hun cultuur of is er muziek. De wereldkeuken is bedoeld voor alle inwoners uit Neder-Betuwe. Hiermee creëren we meer verbondenheid onder elkaar.

Op woensdag 18 september om 18.00 uur staat er Syrisch eten op het menu. "Vind je het leuk om mee te eten, laat het weten via dorpshuisochten@gmail.com of bel 06 57638105. Vind je het leuk om mee te helpen koken, neem dan contact op met Annelieke Welzijn Rivierstroom via anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl of 06 47321364. Alle nationaliteiten zijn welkom!"

Oproep

BETUWE - Na de zomerstop in juli en augustus gaan we in deze editie weer verder met onze rubriek Betuwenaren in het Buitenland. Die kan zeker nog kandidaten gebruiken!

Dus kent u familie of vrienden die uit Bemmel, Elst, Huissen, Zetten, Gendt, Driel, Angeren, of andere plaatsen in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe, vertrokken zijn om het avontuur in het buitenland aan te gaan? En graag zijn/haar verhaal wil delen? Stuur dan een mail rechtstreeks naar de auteur van de rubriek, Hans Schmeinck: hansschmeinck@gmail.com.

Daarin svp vermelden: naam emigrant, leeftijd, geboorteplaats/voormalige woonplaats, land van bestemming en mailadres. En wie weet staat je familielid en/of vriend(in) binnenkort in Hét GemeenteNieuws! Zoals Denise Los uit Huissen hier op de foto. Natuurlijk mag de emigrant zelf ook een mail sturen. Bij voorbaat dank!