Afbeelding
Foto:

Eerste lustrum Betuwe Oogstdag

OMMEREN - De vijfde jaargang (eerste lustrum!) van de Betuwe Oogstdag van zaterdag 7 september in Ommeren wordt weer een mooie belevenis. De organisatoren Natuurlijk Gruun, het Appelcafé, Prima Voor Elkaar, het Streekmuseum Baron van Brakell en Stichting Vrienden van het Kulturhus Lienden hebben dit jaar weer een mooi programma in elkaar gedraaid met voor elk wat wils.

Het thema blijft 'De Betuwe daar zit muziek in!'. De hele dag door zullen er dan ook muzikale optredens zijn van het koor 'Fruitig Geflipt' , blaaskapel Amicitia, HetKenNet en de Knaoiers. Daarnaast valt er ook te genieten van andere verrassende optredens. De fruitteelt speelt natuurlijk een belangrijke rol; er wordt voorlichting gegeven over de appelteelt, bij de imker is veel te zien en te horen en de Elstar- Express zal de gehele dag door de boomgaard rijden.

Op de terreinen van Natuurlijk Gruun en het Streekmuseum zullen vele kraampjes staan waar dingen te koop of te zien zijn, totaal zo'n 5000 vierkante meter. Naast de rommelmarkt (met onder andere lekkere oliebollen), platte wagenverkoop van oude spullen van het Streekmuseum, kunnen bezoekers ook kijken naar oude ambachten.

Een bijzondere attractie is dit jaar 'De Romeinse bruiloft' die gedurende de dag drie keer opgevoerd wordt door vrijwilligers van het streekmuseum. Er is ook een verrassend optreden van een landelijk bekende freestyler Guido van Moorselaar die een demonstratie straatvoetbal zal geven. 's Middags kan men genieten van zijn trucs. En meedoen. Ook is er dit jaar is er weer speciaal aandacht voor de kinderen. Ze kunnen op een springkussen, ponyritjes maken, knuffelen met de dieren van Roels Beestenboel en nog veel meer.

Naast veel dingen te beleven zijn er ook dingen te proeven. Even uitpuffen of pauzeren kan op het terras van het Appelcafé dat die dag extra aandacht heeft voor 'Bieren en Burgers'. Het evenement wordt gehouden op de Zijveling in Ommeren op de terreinen van Natuurlijk Gruun en Streekmuseum Baron van Brakell van 11.00 – 17.00 uur. Kortom; er valt veel te genieten en te beleven op de vijfde Betuwe Oogstdag!