(foto: Hans de Zwart)
(foto: Hans de Zwart)

Apparaat kapot? Geen nood!

OPHEUSDEN - Is in je vakantie een apparaat of kledingstuk kapot gegaan? Geen nood. Op 4 september kun je weer terecht in het Repair-Café in Opheusden. Een aantal technische vrijwilligers kijkt graag even of het te repareren valt.

Alle werkzaamheden zijn kosteloos, maar eventuele nieuwe onderdelen moet men zelf meebrengen. Voor technisch advies of een praatje is men ook welkom. Inmiddels draait het Repair project al voor het derde jaar in de gemeente Neder-Betuwe. Allerlei huishoudelijke apparaten hebben een tweede leven gekregen.

Het repareren van spullen gebeurt steeds minder tegenwoordig. Veel mensen weten niet meer hoe het moet en vaak worden spullen dan weggegooid. Erg zonde, want vaak zijn apparaten na een simpele reparatie weer heel goed te gebruiken. Bovendien kun je leren van deskundigen die de vaardigheden nog in huis hebben en blijft de reparatiekennis behouden. Repareren is eigenlijk erg leuk en vaak niet heel moeilijk.

Het Repair Café is open op woensdag 4 september van 14:00 tot 16:00 uur in De Notenbalk in Opheusden tegenover de ingang van de Aldi.