Sihastria klooster in Bucovina. (foto: Dan Fador)
Sihastria klooster in Bucovina. (foto: Dan Fador)

Mix aan gevarieerde onderwerpen

op eerste Pecha Kucha-avond

ELST - Pecha Kucha is Japans voor 'prietpraat'. Tijdens een bijeenkomst worden presentaties gehouden waarbij in korte tijd met behulp van afbeeldingen een verhaal wordt verteld met een vaste lengte.

Deze vorm van presenteren is bedacht door twee Japanse architecten omdat zij vonden dat hun collega’s en andere creatievelingen vaak veel te lang aan het woord waren tijdens hun presentaties. Meer-en-meer wordt dit concept gebruikt om mensen een gezellige en interessante avond te bezorgen. Het wordt dan geen saaie lezing of vermoeiende presentatie, maar een boeiende en snelle ‘to the point’ presentatie. Iedere spreker krijgt exact zes minuten en 40 seconden spreektijd (20 dia’s die ieder 20 seconden getoond worden). Tezamen met een korte introductie door de presentator van de avond en een kort nagesprekje krijgt ieder onderwerp precies tien minuten de volle aandacht.

En het kan over van alles gaan. Maar uitgangspunt is dat het de bevlogenheid van de spreker over zijn onderwerp tot recht laat komen. De interessante verhalen kietelen dan vaak de verbeelding van de toeschouwers en leiden tot de wens om er meer van te weten. Zullen we vast een tipje van de sluier oplichten? Wat dacht u van een reisverslag naar Bucovina, het bouwen van een eigen sloepje of een evolutionaire kijk op gezondheid? Dit alles komt langs op de eerste avond. Laat u verrassen en kom ook op 25 september van 20.00 – 22.15 uur in zalencentrum Onder de Toren in Elst. Entreeprijs is vijf euro. Aanmelden kan via: jan.zwier@chello.nl.