Meespelen lukt niet. (foto: SGO)
Meespelen lukt niet. (foto: SGO)

Gehandicaptenplatform Overbetuwe genomineerd voor het ANWB subsidiefonds

'We hebben heel veel stemmen nodig!'

OVERBETUWE - "Stem op ons Speel/verkeerspleintjesproject, zodat we 10.000 euro winnen!"

Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe (SGO) streeft ernaar dat iedereen overal aan kan meedoen. Echter in veel speeltuintjes in de gemeente Overbetuwe ontbreken daartoe de mogelijkheden. Dit jaar worden alle 24 speeltuinen in de kernen Zetten, Randwijk, Indoornik en Driel gerenoveerd, de toegankelijkheid wordt hierdoor wel verbeterd, maar helaas is er geen budget genoeg voor meer speelelementen.

"We willen met deze ANWB-subsidie kinderen met en zonder een beperking zoals Zaza en haar zus Pippi, samen laten spelen met hun buurtkinderen in Zetten en Driel: Een verkeersplein In Zetten creëren met wegenstickers, verkeersborden, pomp en bushalte waarop je lopend en rijdend samen speelt. Met stickers een fleurige speelomgeving aanbrengen op de stoepen langs de speeltuinen in de wijk Breekenhof in Driel, zodat daar kinderen met en zonder een beperking samen kunnen spelen!

"Stem op ons project! www.anwb.nl/stem Stemmen kan tot 30 september en deel dit bericht bijvoorbeeld op facebook zodat er nóg meer mensen hun stem uitbrengen... Informatie over ons platform staat op SGO-Overbetuwe.nl."

Voorlichtingsmiddag computercursussen voor senioren

OPHEUSDEN - Stichting WelzijnsActiviteiten Neder-Betuwe (SWAN) organiseert in samenwerking met SeniorWeb een voorlichtingsmiddag over computercursussen voor senioren.

Er wordt voorlichting gegeven en inschrijving is mogelijk voor de cursussen: basiskennis Windows 10, basiskennis iPad (Apple), basiskennis Android Tablet (Samsung), fotoboeken maken met Albelli, basiskennis WhatsApp.

De voorlichtingsmiddag wordt op 5 september in De Biezenwei in Opheusden gehouden en begint om 14.00 uur en eindigt ongeveer 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Meer informatie staat op www.swanwelzijn.nl.

Samen op pad. (foto: SGO)