Uniek podiumkunstenfestival aan het water

DODEWAARD - Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september vindt het festival ‘Het Betuwepodium’ plaats. Het Betuwepodium is een podiumkunstenfestival waar onder andere toneel, dans, cabaret, muziek en marionettentheater te zien is.

Het festival wordt gehouden aan ‘De Kolk’, vlak naast Waalbanddijk 130 in Dodewaard. Zaterdag wordt er opgetreden van 14:00 tot 22:00 uur. Zondag vindt het festival plaats van 13:00 tot 19:00 uur. De entree bedraagt 9 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen. Een passe-partout voor twee dagen kost 15 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Tickets zijn verkrijgbaar op het festivalterrein, pinnen is mogelijk.

Het Betuwepodium wordt georganiseerd door Toneelvereniging de Vriendenkring. De vereniging speelt zelf de familievoorstelling Pip en twee groepen van het Jeugdtheater zullen hun eigen voorstelling spelen. Een kleine greep uit de podiumkunsten: een voorstelling van Rivor Theater Tiel, een cabaretvoorstelling van Mariël Doedens, zang door het koor In B’tween en een voorstelling door theatercollectief de Muzen uit Tiel.

Natuurlijk is er tijdens het Betuwepodium voldoende eten en drinken te verkrijgen. We hebben een aantal nationale en internationale gerechten op het menu staan. Tot slot is er een ‘beeldende’ tent, waar je zelf kunstwerken kunt maken, een vlot om het water over te steken en een gedichtenroute rondom de Kolk. Voor meer informatie kunt u terecht op www.betuwepodium.nl of onze Facebook-pagina www.facebook.com/betuwepodium.