Suzan met haar mascotte op haar eerste wedstrijd. (eigen foto)
Suzan met haar mascotte op haar eerste wedstrijd. (eigen foto)

Drukke zaterdag voor DGV Dodewaard

DODEWAARD - Pré-instapper Suzan van der Voort, het jongste selectielid van DGV Dodewaard, moest lang wachten tot ze eindelijk haar eerste wedstrijd mocht turnen. Zaterdag 22 juni was het dan zover!

Suzan ging met veel zin, goed voorbereid en ontspannen naar Apeldoorn waar ze begon op de brug. Na een goede oefening door naar de balk. Daar bleef ze netjes op staan en turnde zelf wat extra moeilijke onderdelen wat ook weer extra punten opleverde. Na de vloeroefening was het alweer tijd voor het 4e en laatste onderdeel, sprong. Ook hier geen zenuwen en er was zelfs tijdens de wedstrijd regelmatig tijd genoeg om even naar papa, mama en zus op de tribune te zwaaien. Suzan eindigde op alle toestellen in de top 10 en behaalde uiteindelijk een prachtige vierde plaats van de 24 meisjes in haar wedstrijd.

Daarna gauw terug naar Dodewaard, want diverse leden van DGV mochten tijdens de slotdag van Voetbalvereniging Dodewaard een demonstratie laten zien. Zo konden ouders, vrienden, familie en overige belangstellenden zien wat er allemaal gedaan wordt in de lessen. Eerst kwam dansdemogroep Kidzplosion in actie, daarna lieten de recreatiegymgroepen 5-6 en 7-8 een goed geoliede presentatie van hun gymprestaties zien. Hierna was er nog meer dans, dit keer door Be Shocked en liet de bijzondere beweeggroep Samen is Leuker spelletjes zien tegelijk met de jongste gymleden van groep 3-4. De turnselectie turnde verschillende balkoefeningen in tweetallen en de geslaagde middag werd afgesloten door de streetdanceleden.
Wil je komen sporten bij DGV? Kijk op www.dgvdodewaard.nl voor het lesrooster. Na de zomervakantie beginnen de lessen weer.