Eendekuikens.
Eendekuikens.

Dierengeluiden
Zomer? Ja zomer!

HETEREN - Na een prima voorjaar waarin alles, maar vooral het onkruid, weelderig groeide, hebben we nu zomer. Het is deze week weer tropisch warm. Wij mensen trekken dan gewoon wat minder kleren aan, maar de dieren hebben een vacht of veren die ze niet uit kunnen doen. Je ziet dan ook bij dit warme weer dat alle dieren groot en klein, proberen uit de zon te blijven en om in de schaduw elk zuchtje wind op te vangen.

De voorjaarsbabyboom is wel geweest, maar er zijn nog veel jonge dieren aanwezig op de boerderij. Het grappigste wat er dit jaar bij ons op Landgoed Overbetuwe aan de Uilenburgsesraat 3 in Heteren is gebeurt is dat de kip van Bianca twee eendenkuikens heeft uitgebroed. Na het uitkomen heeft Bianca een glijbaan en een teiltje water voor ze neer gezet maar omdat moeder kip niet van de glijbaan ging deden de kleine eendjes dat ook niet zo vaak. Na een week of twee moesten ze toch bij de andere eendenkuikens gezet worden. Omdat 'haar' eendjes uitgebroed waren door een kip, zagen ze de kloek aan voor hun moeder en gingen, net als kippen doen, met hun pootjes over de grond schrapen om voedsel te vinden. Dat is niet echt eendengedrag en dus moesten ze naar de boerderij tussen de andere eenden. Daar zijn ze nu heel tevreden en leren ook het gedrag dat bij hun soort hoort.

Tot slot wil ik nogmaals aandacht vragen voor de rommelmarkt op 4 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. Pieter, onze marktmeester (06 22437794) heeft al een aantal aanvragen binnen en dus met de spullen die wij zelf ten bate van de boerderij verkopen wordt het weer een heel gezellige middag.