Afbeelding
Foto:

Vierde generatie Vroegop op de boerderij

RANDWIJK - Al bijna 100 jaar verbouwt de familie Vroegop aardappelen op de Betuwse klei. In 1922 kwam opa Vroegop van het Zeeuwse Tholen naar Randwijk. Inmiddels woont de vierde generatie op het bedrijf.

Ook dit jaar worden de eerste nieuwe aardappelen uit de Betuwe weer door de familie Vroegop gerooid. Door de gunstige ligging van de grond en door de pootaardappelen voor te kiemen kan er vroeg gerooid worden. Op 3 juni zijn de eerste Premiére gerooid. Frieslander en Doré zijn ook al weer. De Obama volgt binnenkort. De late aardappelen zijn de Bildtstar en Nicola. Bijna dagelijks wordt er gerooid, zodat er altijd verse aardappelen zijn. Verse aardappelen hebben een flinterdunne schil, kunnen niet machinaal gewassen worden en liggen daarom niet in de supermarkt. Verse aardappelen kunt u schillen, schrapen en natuurlijk ook met schil eten.

Ook de uien worden zelf geteeld. Het bedrijf is GlobalGap gecertificeerd, dat wil zeggen dat gecontroleerd wordt hoe de aardappelen en uien geteeld worden en hoe ze in de schuur opgeslagen en gesorteerd worden. "Zo bent u verzekerd van een veilig product. De boerderijwinkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.30 tot 16.00, op zaterdag van 09.30 tot 16.00 uur. Bij de boerderijwinkel is een aardappelautomaat, deze automaat is geopend van: 07.00 tot 22.00 uur. In de automaat vindt u onze aardappelen verpakt in 10 kg, 5 kg en 2,5 kg zakken. Kriel- en drieling aardappelen, uien en eieren."

In de boerderijwinkel wordt behalve aardappelen en uien, ook fruit, streekproducten, eieren, hooi en stro (pakjes van 2 ½ kg) verkocht. Later in het seizoen zijn er ook volop zonnebloemen en zo'n 200 soorten pompoenen en kalebassen te koop. Kijk voor meer informatie op www.vroegop-randwijk.nl. Facebook: Vroegop Randwijk VOF of Pompoenenwinkel.

Familie Vroegop, Knopperweg 2, Randwijk, 0488 491291.

Afbeelding