Wayne Tessels in actie op het circuit van Oschersleben. (foto: SWPN)
Wayne Tessels in actie op het circuit van Oschersleben. (foto: SWPN) SWPN

Goed einde na moeilijke start voor SWPN in Oschersleben

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kende een moeilijke start tijdens het IDM-evenement op Oschersleben, maar wist dit vervolgens om te buigen naar goede wedstrijden. SWPN had een druk weekend tijdens de tweede ronde van het IDM kampioenschap. Vanwege de combinatie met het WK Endurance waren de races van het IDM allemaal kort achter elkaar.

Ricardo Brink had een goede start in de eerste race, maar kwam na in de eerste ronde door een rem fout buiten de baan terecht. Ver achter de voorlaatste rijder kon Brink zijn weg vervolgen, maar hij wist zich nog wel weer op te werken naar de elfde plaats. Vanwege de nieuwe startregels moest de 21-jarige coureur ook als elfde starten in de tweede manche. Brink wist zich te mengen in de groep die in eerste instantie vocht voor het podium en kwam als zevende over de finish.

Wayne Tessels wist een stap te maken ten opzichte van het eerste raceweekend, hij stond in de trainingen in de top van het IDM Supersport veld. Tessels mengde zich in de eerste race ook in de kopgroep, en finishte als zesde. Tessels reed een sterke tweede race. Zijn start was niet goed, maar hij wist zich toch nog op te werken naar een vierde plaats.

Voor Melvin van der Voort was het circuit van Oschersleben nieuw. Hij had een achttiende trainingstijd. In de races liet de jonge coureur zich van zijn goede kant zien en wist zich knap op te werken in het veld. In de eerste race leverde dit een elfde plaats op en in de tweede manche werd hij tiende.

In het weekend van 21 t/m 23 juni is de derde ronde van het IDM kampioenschap op het circuit van Zolder in Belgiƫ.