Groep op het wad. (foto: Lia Rüger)
Groep op het wad. (foto: Lia Rüger) Lia Rüger, vrij van rechten

Wadlopen door

Clara Fabriciusschool Herveld

HERVELD - Afgelopen zaterdagochtend om 11.00 uur gingen dertig (oud-)leerlingen van de Clara Fabriciusschool met leerkrachten, ouders en opa’s en oma’s naar Wierum in de kop van Friesland om voor de vijfde keer te gaan wadlopen.

Ooit een kleine tien jaar geleden begonnen met 25 deelnemers lopen er de laatste drie keren 50 personen mee (er was zelfs een wachtlijst deze keer). Voor de school was als vaste klant weer een volledig eigen tocht georganiseerd door het Wadloopcentrum Fryslân, omdat ze het zo leuk vinden dat een basisschool van zo ver weg telkens weer komt om te wadlopen. Het is een zwerftocht over een deel van het wad dat de Eilanderbult heet. Het weer was voortreffelijk, de blubber in het eerste en laatste deel van de tocht lekker zacht en het water in de geulen en prielen nog niet echt warm, maar warm genoeg om er in te springen. De gidsen vertelden van allerlei interessante dingen over dieren en planten die je op het wad tegen komt.

Bij terugkomst kon iedereen zich wat afpoedelen in een watertje onderaan de Waddendijk. Douchen moest wachten tot thuis. Na een frietje en snack in café De Kalkman in Wierum was het weer 220 kilometer rijden naar Herveld. De geur van het wad was in de auto’s hier en daar nog goed te merken. Maar dat was mooi om de herinnering nog even vast te houden. De gidsen zeiden dat ze het erg leuk zouden vinden als De Clara Fabriciusschool volgend jaar weer zou komen.