Voetbal Dodewaard

6 juni 19.30 uur Redichem 3 -Dodewaard 2

8 juni 12.30 uur Dodewaard JO15-1 -DTS '35 Ede JO15-6

Meer informatie staat op www.vvdodewaard.nl.

Bingo in Kesteren

KESTEREN - Zaterdag 8 juni is er om 20.00 uur een grote bingo in Ons Dorpshuis.

Deze bingo aan de Nedereindsestraat 27a en wordt verzorgd door vrijwilligers van de swan. Voor info: 0488 427882 of 06 12438723.

Bingo Oosterhout

OOSTERHOUT - Op vrijdag 7 juni houdt de vogelsportvereniging Kantropa haar terugkerende bingo met de welbekende prachtige prijzen.

Ook zijn er diverse geldprijzen te winnen. De bingo bestaat uit acht rondes en de kosten daarvan zijn 4,50 euro. Ook is er de welbekende gratis ronde en verloting voor eenieder die meespeelt. De aanvang van de bingo is 20:00 uur en de zaal is al open om 19:00 uur. De bingo wordt gehouden in café/zaal Merkus aan de Dorpstraat 12 in Oosterhout.

Met pinksteren

naar buiten

OCHTEN- Tweede pinksterdag, maandag 10 juni, vindt in Ochten naast eethuisje De Veerstoep voor de zesde maal op rij de openluchtsamenkomst in De Kuip plaats.

Bijzonder aan deze samenkomst is, dat ieder zoveel mogelijk een eigen zitplaats meebrengt, alsook nog een voor een gast. Het programma bevat zang, gesproken woord en optredens van het gelegenheidskinderkoor 'De Pareltjes'. Thema: OndersteBoven. De muzikale begeleiding is in handen van de Singin-groep. De start is om 10.30 uur en na afloop is er voor ieder wat te drinken.

Cursus eerste hulp

bij psychische

problemen

NEDER-BETUWE - In het najaar start de cursus eerste hulp bij psychische problemen. Als inwoner van Neder-Betuwe kan men gratis deelnemen aan deze cursus.

De cursus richt zich op het vergroten van kennis over psychische aandoeningen en leren situaties beter in te schatten. "U ontwikkelt vaardigheden om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren. U leert eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen, krijgt informatie over veel voorkomende psychische aandoeningen (depressie, angst, middelengebruik, psychose), leert hoe je in een crisissituatie kunt handelen en leert adviseren over de mogelijke hulpverlening."

De training wordt verzorgd door Indigo en is verdeeld over vier dagdelen (11, 18, 25 oktober en 1 november van 9:30-12:30 uur) en vindt plaats in Dorpshuis Kesteren aan de Nedereindsestraat 27a in Kesteren. Er is plek voor maximaal vijftien deelnemers. "U kunt zich aanmelden bij Esther Seijkens via estherseijkens@welzijnrivierstroom.nl. U ontvangt daarna een bevestiging via indigo waarna uw inschrijving definitief is."