Feestelijke doorkomst Roparun in Lienden

LIENDEN - De Roparun is een non-stop estafetteloop met startlocaties in Hamburg en Parijs. De finish is ruim 500 kilometer verderop in Rotterdam. Ruim 100 teams zullen Lienden aandoen en natuurlijk ook de eigen teams De Betuwe Runners en Move2Ur. Dat maakt dat in de vroege ochtend van maandag 10 juni het dorp in gereedheid wordt gebracht voor een feestelijke doorkomst.

Alle lopers worden zo feestelijk mogelijk op het podium onthaald. Het publiek wordt geëntertaind door muziek en voor de kinderen is er een speciaal programma, met schminken, dansen en een wedstrijd. De burgemeester en wethouders(s) van de gemeente Buren zullen dit jaar de teams komen aanmoedigen. Men kan zelfs komen ontbijten met de burgemeester. Op deze manier wordt de Roparun gesponsord want met het opgehaalde geld wordt de levenskwaliteit van kankerpatiënten echt verbeterd.

Als team en als loper zal er gezorgd worden voor wat lekkers en wordt er een mooi aandenken meegegeven. Ook bieden wij de gelegenheid aan de doorkomende teams aan om stil te staan waarom, of voor wie of met welke persoonlijke motivatie zij deze sportieve prestatie leveren. Dit zullen wij met veel zorg zo mooi mogelijk visueel maken. "Het enige dat we niet in de hand hebben zijn de toeschouwers die de teams komen aanmoedigen. Dus kom naar de Dokter van Noortstraat in Lienden, bij café ’t Wapen van Lienden en moedig daar de doorkomende teams aan vanaf 06.00 uur!"