Kruidengezondheidscursus

RANDWIJK - Door het dagelijks gebruik van kruiden en wilde planten kunnen we onze gezondheid en weerstand verbeteren. Overal om ons heen groeien eetbare planten in de natuur en in de tuin.

Op dit moment bloeit de vlier met prachtige schermen. De bloemschermen zijn op diverse manieren te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de schermen drogen voor een heerlijke thee. "Sinds september 2015 ben ik in 'De Achtertuin' een eetbare tuin aan het aanleggen in samenwerking met de natuur. Wil je ook graag meer met kruiden doen? In drie bijeenkomsten neem ik je mee in de wereld van kruiden en in mijn tuin."

Eerste bijeenkomst: welke bijzondere stoffen zitten er in kruiden/wilde planten? Tweede bijeenkomst: Welke systemen in ons lichaam houden ons gezond? Hoe helpen kruiden daarbij? Derde bijeenkomst: Hoe leg ik een (thee)kruidentuin aan?

Elke bijeenkomst bestaat uit theorie en uit het maken van kruidenbereidingen, zalfjes, kruidenthee, pesto, kruidenbitter. Data: maandag 17 juni 19.00-22.00 uur, maandag 24 juni 19.00-22.00 uur, maandag 1 juli 19.00-22.00 uur. Kosten 60 euro alles inbegrepen. Adres: Achterstraat 7, Randwijk. Aanmelden via paulavanlingen@gmail.com.