(foto: Harry Pelgrim)
(foto: Harry Pelgrim)

Concert kerk Hemmen

HEMMEN - Op zondag 16 juni om 15.00 uur wordt in de Nederlands Hervormde Kerk van Hemmen het tweede concert van dit seizoen verzorgd door het Wagenings Kleinkoor. Onder de artistieke leiding van dirigent Jan Maas zingt het meerstemmige klassieke muziek. De programmakeuze is thematisch en varieert van renaissance tot hedendaags.

Het thema van het concert is 'Rust', dat recht doet aan het voorjaar, met zijn frisse ochtenden met klare luchten en met zijn stille avonden gevuld met geurende bloesems. Het koor zingt verstilde en verstillende muziek van ondermeer Scandinavische componisten, maar bejubelen ook het leven. "U hoort: Silentio van Togni, als begeleiding bij de prachtige basklarinet die de hoofdrol speelt in dit stuk – Silence and Music van Vaughan Williams – Ohtu Ilu van Pärt Uusberg – Water Night van Whitacre – Northern Lights van Gjeilo. En niet in het minst de Three Songs van Philip Glass (waaronder There are Some Men)."

Toegang bedraagt tien euro, voor kinderen tot 12 jaar en CJP-houders vijf euro. Kaartjes zijn te reserveren via 0488 849172. Meer informatie over de concerten staat op cnmehemmen.nl, heerlijkhemmen.nl en hervormdegemeentehemmen.nl pagina concerten.