Openbare vergadering Overbetuwe Overbelast (foto gemaakt bij debat 6 maart) (foto: Marij Feddema)
Openbare vergadering Overbetuwe Overbelast (foto gemaakt bij debat 6 maart) (foto: Marij Feddema) Marij Feddema

Vergadering Overbetuwe Overbelast

over plannen voor railterminal

OVERBETUWE - Op dinsdagavond 11 juni om 20.00 uur houden de bezorgde bewoners van Overbetuwe Overbelast een openbare vergadering. Daarin wordt teruggekeken op de afgelopen periode.

Er is onder andere een gezamenlijke zienswijze ingediend tegen de komst van een railterminal aan de Betuweroute bij Valburg. Ook spraken de bezorgde bewoners de provinciale politiek aan en vroegen ze de provincie per brief en tijdens een bijeenkomst op het provinciehuis, om te stoppen met de plannen voor een railterminal. Overbetuwe Overbelast vindt de plannen, duur, overbodig en vreest overlast voor de omliggende dorpen en buurtschappen.

Daarnaast willen de bezorgde bewoners vooruit kijken naar de komende periode. Wat staat er te gebeuren en hoe kan het geluid tegen de railterminal verder geuit worden? Voor de ondertussen ontstane vaste kern van actieve vrijwilligers, en voor wie mee wil praten en doen, is er aansluitend aan de vergadering een bescheiden borrel. Kom je ook? Laat dan van je horen met een mailtje aan overbetuweoverbelast@gmail.com