Sporthal De Bongerd. (foto: Suzan)
Sporthal De Bongerd. (foto: Suzan) Foto Suzan

Het succes van WatBeters zet zich voort

BETUWE - Het succes van WatBeters zet zich voort: nadat er al zo’n 500 panelen zijn gelegd op de Brede School en op het dak van verhuisbedrijf Jacobs, gaat ook sporthal De Bongerd een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en duurzaamheid van onze mooie dorpen.

De hele wereld is het erover eens: het moet duurzamer. Ook in onze mooie dorpen. Vanuit die gedachte is het burgerinitiatief WatBeters ontstaan. Hierin werken inwoners, bedrijven, scholen, gemeente en maatschappelijke organisaties samen aan duurzaamheid. Twee jaar geleden is WatBeters in Heteren, Driel en Randwijk van start gegaan en nu zijn er al zo’n 500 zonnepanelen geplaatst. De overheid maakt dat extra aantrekkelijk: als koper van deze zonnecertificaten kun je flink besparen op de energiebelasting. En omdat WatBeters een coöperatie is, wordt er geen winst gemaakt. Het geld dat overblijft, komt ten goede aan de gemeenschap en wordt gebruikt voor het verbeteren van de leefbaarheid.

Kleine initiatieven, grote resultaten
Johan Dekkers, voorzitter WatBeters voor Heteren, Driel en Randwijk: “Het WatBeters initiatief maakt duidelijk dat er ruimte en behoefte is om de dingen anders te doen. Als je ziet hoe snel dit is opgepakt en omarmd – en kijkt hoeveel dorpen leefbaar en duurzaam willen zijn - dan is de potentie enorm. En dat blijkt ook wel: binnen twee jaar starten we alweer ons derde project en komen we uit op zo’n 820 zonnepanelen. De kracht is om het klein te houden, dicht bij de mensen, dicht bij hun belangen en de toekomst van hun kinderen.

Alle informatie staat op www.watbeters.nl.