Elstar-Express. (foto: Gruun)
Elstar-Express. (foto: Gruun)

In de Elstar-Express

kun je alles leren over appels en peren

OMMEREN - Hoe groeien appels en peren aan de bomen? Hoe gaat het met het plukken en wat gebeurt er daarna? Waarom fruitteelt in de Betuwe? Daar hebben ze in Ommeren iets op bedacht.

Deze zomer van 31 mei - 31 augustus worden die vragen beantwoord. Elke vrijdag en zaterdag maakt de Elstar-Express een rondje door de appelboomgaard. Tijdens de rit geeft Meester Kees uitleg over alles wat je ziet. Er valt ook nog wat te proeven. De ritten starten om 11.30 uur bij Natuurlijk Gruun in Ommeren en duurt ongeveer een uur. Voor groepen vanaf tien personen is het ook mogelijk om op een andere tijd of dag een ritje met de Elstar-Express te boeken.

Op deze manier willen ze bezoekers vertellen wat er allemaal komt kijken voordat dat mooie stukje fruit op de fruitschaal ligt. Het is niet alleen bedoeld voor fietsers en wandelaars( de boomgaard ligt aan de fietsknooppunten en het klompenpad). Ook voor bezoekers uit de regio is het leuk om op die manier kennis te maken met de fruitteelt. Voor vragen en/of reserveren mail naar info@natuurlijkgruun.nl of bel 0344 782560. Adres: Zijveling 1, 4032NL Ommeren; www.natuurlijkgruun.nl.