Metallica ondersteunt Kinderen Voedselbank

DODEWAARD - Wereldberoemde band Metallica draagt bij aan strijd tegen kinderarmoede, door een deel van de opbrengst van de kaartverkoop te doneren aan de stichting Kinderen van de voedselbank in Dodewaard.

Metallica is een van de succesvolste bands uit de Verenigde Staten, die in 1980 werd opgericht in Los Angeles door de Deen Lars Ulrich en de Amerikaan James Hetfield. De vierkoppige band heeft sinds zijn ontstaan meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn albums verkocht. Op dinsdag 11 juni treedt Metallica op in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

De band heeft een eigen foundation onder de naam All Whitin My Hands. Met deze foundation wil Metallica graag iets betekenen voor kinderen in elk land waar zij optreedt. Voor Nederland heeft Metallica gekozen voor de stichting Kinderen van de Voedselbank, een landelijke stichting die nieuwe kleding, schoenen en verjaardagspakketten verstrekt aan kinderen die onder de armoedegrens leven. De stichting krijgt een deel van de opbrengst van de kaartverkoop.

Het bestuur is op 11 juni uitgenodigd voor een meet & greet met de band om de cheque in ontvangst te nemen. Bestuurslid Jan Woldberg, zelf een rocker, zegt heel verbaasd, maar ook heel blij te zijn met het bericht uit Amerika. Jan neemt als bestuurslid normaliter de cheques in het land in ontvangst en zal zich deze kans zeker niet laten ontnemen.