(foto: Indigo)
(foto: Indigo)

Zomercursus geeft brugklassers meer zelfvertrouwen!

REGIO - De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor kinderen een belangrijke stap. Ze laten hun vertrouwde omgeving achter. Voor veel kinderen is deze overgang spannend en leuk, maar er is ook een groep voor wie die overgang moeilijk of eng is.

Ze zijn op de basisschool gepest, afgewezen of hebben problemen gehad in de omgang met leeftijdgenoten. Voor deze kinderen is het extra belangrijk om ondersteuning te krijgen en zich voor te bereiden op de stap naar het voortgezet onderwijs waardoor ze zich zekerder voelen.

Indigo organiseert in Culemborg en Tiel een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. De kinderen leren de kracht van positief denken, op een ontspannen en speelse wijze. Daarnaast leren ze: contact leggen met andere kinderen en samenwerken; opkomen voor jezelf; omgaan met plagen en pesten; omgaan met spanning. Alle onderwerpen staan in het teken van een goede start maken op de nieuwe school!

De cursus wordt georganiseerd op O.R.S. Lek en Linge in Culemborg en op R.S.G. Lingecollege in Tiel waarschijnlijk plaats in week 35 van 9.00-16.00 uur. Het volledige cursuspakket bestaat uit een kennismakingsgesprek, tweedaagse cursus en een terugkombijeenkomst of afsluitend adviesgesprek. De cursus is gratis, aanmelden is wel verplicht. Beide cursussen staan open voor brugklasleerlingen die woonachtig zijn in gemeente Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel of West Maas en Waal en is voor leerlingen met minimaal VMBO TL (MAVO) niveau. Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Indigo, telefoon 026 3124483 of info@indigogelderland.nl.