Pastoor Gerard Peters

gaat met emeritaat

BETUWE - In de kerken van de parochie H. Maria Magdalena is bekendgemaakt dat pastoor Gerard Peters stopt. Na goed overleg met collega's, het parochiebestuur en vicaris heeft hij kardinaal Willem Eijk gevraagd hem per 1 augustus ontslag en emeritaat te verlenen. De bisschop heeft daarmee ingestemd.

In juni is het acht jaar geleden dat Gerard Peters werd benoemd tot pastoor van de parochie De Levensbron (Lingewaard). In 2013 werd hij tevens benoemd tot pastoor van de parochie Sint-Benedictus (Overbetuwe). Achter hem liggen jaren waarin veel is gebeurd, waarbij het sluiten van een aantal kerkgebouwen wel het meest ingrijpend is geweest. Dat geldt ook voor de fusie van beide parochies tot wat nu de parochie H. Maria Magdalena is.

Hij werd teamleider van een gedreven en gemotiveerd team en voorzitter van een al even gemotiveerd parochiebestuur. "Maar het belangrijkste is, dat ik de afgelopen jaren pastor mocht zijn in alle aspecten die dit bijzondere ambt met zich meebrengt, waaronder de weekeindliturgie, de bediening van de sacramenten, het voorgaan in afscheidsvieringen, dopen, huwelijken en jubilea", zegt hij. "Deze vieringen en ook de persoonlijke contacten die daaruit voortkwamen hebben mij al gauw thuis doen voelen in deze zo breed geschakeerde parochie, van Doornenburg tot Indoornik en van Huissen tot Lent", aldus pastoor Gerard Peters.

Hij is inmiddels de leeftijd van 67 jaar ruimschoots gepasseerd en geeft aan dat een aantal activiteiten hem steeds meer moeite kost. Er wordt inmiddels hard gewerkt aan de opvolging van pastoor Gerard Peters.