Pools eten in de Wereldkeuken. (foto: Welzijn Rivierstroom)
Pools eten in de Wereldkeuken. (foto: Welzijn Rivierstroom)

Braszcz, Bigos en Polskie Nalesniki

Proeven bij de Wereldkeuken

OCHTEN - Kent u het? Braszcz, soep van rode bieten, Bigos, stoofvlees met zuurkool, Polskie Nalesniki, crêpes met appel. Deze Poolse specialiteiten presenteerde de familie Lorenc tijdens de eerste Wereldkeuken op 24 april.

36 inwoners van tien tot 90 jaar namen deel aan de Poolse avond. Behalve lekker eten presenteerden de jongens Wictor en Micolai een diashow over Polen. Ook was er Poolse muziek, Poolse tijdschriften en drankjes. De wereldkeuken is een nieuw initiatief van vrijwilligers uit Polen, Syrie, Tadzjikistan, Eritrea en Ochten. Afwisselend koken zij een gerecht uit een ander land. Eind april gingen zij van start met de Poolse keuken. De wereldkeuken is bedoeld voor alle inwoners uit Ochten/Neder-Betuwe. Hiermee creëren we meer verbondenheid onder elkaar.

Op woensdag 26 juni om 18.00 uur staat er Syrisch eten op het menu. "Vind je het leuk om mee te eten, laat het weten via dorpshuisochten@gmail.com of bel 06 57638105. Vind je het leuk om mee te helpen koken, neem dan contact op met Annelieke Welzijn Rivierstroom via anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl of 06 47321364. Alle nationaliteiten zijn welkom!"

Begeleiding gezocht

NEDER-BETUWE - Een meneer uit Kesteren zal vanwege zijn ziekte regelmatig voor onderzoek naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein moeten gaan.

Hij heeft hier begeleiding bij nodig. "Wil jij in zijn auto rijden en hem ondersteunen bij de gesprekken? Neem contact op met Esther Seijkens op 06 33421037 van Welzijn Rivierstroom."