Afbeelding
Foto:

Open dagen (zorg)kwekerij Epric: bloeiende cactussen, palmen en bijzondere planten

HUISSEN - Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei zijn er weer de open dagen van zorgkwekerij Epric aan het Nieuwediep 9a in Huissen. Een grote collectie zeldzame planten kan worden bekeken. Naast bloeiende cactussen zijn er ook palmen, planten uit het Middellandse zeegebied maar ook veel fuchsia's en eenjarigen te bekijken en te verkrijgen. Misschien zit er iets leuks bij voor moederdag?

Epric is sinds 2007 gevestigd in Huissen. Deze kleinschalige zorgkwekerij heeft goede contacten met andere zorginstellingen, de Gemeente en het UWV en kan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed begeleiden. Juist het werken met planten gaat heel goed. In de kassen van Epric worden aparte planten gekweekt en er is er de grootste collectie bladcactussen ter wereld. Er worden steeds meer verschillende planten gekweekt en het is juist leuk om het resultaat te zien. Op beide dagen zijn alle kassen gratis toegankelijk en kunnen er vragen worden gesteld over de cultuur en verzorging van de diverse groepen planten als cactussen, palmen en eenjarigen. Daarnaast kan men ook vragen stellen over de werkervaringsplek en misschien zelf vrijwilliger bij Epric worden. Kortom genoeg mogelijkheden om twee dagen door te brengen in de grote kassen van Epric.

Met openbaar vervoer is Epric gemakkelijk te bereiken. Op beide dagen kunt u terecht van 9 tot 17.00 uur. De inkom is gratis. Voor mensen die met het openbaar vervoer komen: de bushalte Nieuwediep is 200 meter van onze kwekerij. Het adres is: Epric, Nieuwediep 9a, Huissen; 026 3250959; www.epric.org.